Приказка за рокерски елеци


Здравейте!

Аз съм Слави Маринов – собственик на единствената в България фирма за бутиково производство на текстилни мотоциклетни облекла.
Бих искал да ви запозная с един уникален нов наш продукт, а именно – текстилен мотоциклетен елек. Но първо, искам да ви разкажа приказка за историята на мото елеците в България…

Моята мотоистория започна още през 1986г. с получаването на свидетелство за управление на мотоциклет и закупуването на първия ми мотоциклет EMW 350 през 1987г. По онова време бях инициатор, съосновател и секретар на първия организиран от държавата мототуристически клуб в България – “Мототуристически клуб Габрово” към ОСО, а в последствие в края на миналия век и началото на новия – дългогодишен председател на мототуристически клуб “Пътни братя“ Плевен.

В периода 1985-1989г. се извършваше едно постепенно консолидиране на мото общността в България.  По това време върху кожените якета, които носехме, всеки обличаше и дънково яке с отрязани ръкави, за да се получи елек. В България все още нямаше текстилни нашивки и  всеки мечтаеше да се сдобие с легендарни метални значки с хеви метъл мотиви, донесени от Унгария. Почти всеки млад кандидат моторист започваше с рок музиката в душата си и всеки пораснал метъл мечтаеше да стане малък рокер.

В началото на деветдесетте години с настъпилите промени в България, ние мотористите получихме пълна свобода да се събираме на мото групи по различни места. По-късно, около 1995 г., с узаконяването на тези групи в мотоклубове, беше породена необходимостта от изработване на кожени елеци, върху които да се поставят клубни нашивки. В следващите години и до днес клубните нашивки, символизиращи даден мото клуб, се поставят върху кожените елеци на неговите членове.

Преди три години, с цел популяризиране и рекламиране на фирмената ми дейност, реших да се завърна към участие в мото съборите. Като човек, който цял живот проектира и изработва мотоциклетни облекла, наблюдавах елеците, с които са облечени хората. Видях много красиво изработени такива, както и много неподходящи и много захабени нашивки. В този момент реших да създам продукт, който да е в унисон с 21 век и е лесен за поддръжка.

Днес ви предлагам новия си продукт – текстилен мотоциклетен елек, отговарящ на всички мото изисквания. Визията на елека е уникална – висока плътност и здравина на текстила, дишаща мембрана, максимална функционалност, безкомпромисни ципове, безброй възможности за индивидуализация на моделите, както и хиляди нашивки с различни мотиви, с които да изразите какво вълнува душата ви.

Да, след години употреба текстилът ще избелее от слънцето, вятъра и хилядите километри на мотора…
Но дори когато спрете да го носите, вие ще го поставите на място, където гледайки го заедно, ще разказвате на деца и внуци своите безценни спомени за минали приключения.